etoro

Yellowstone, un parc incredibil

Yellowstone este pentru Statele Unite o emblemă aproape la fel de importantă ca Marele Canion sau Cascada Niagara. Motivul? Este cel mai vechi parc naţional din lume. Cu toate acestea, acesta nu este principalul motiv pentru care vei adora parcul Yellowstone.

yellowstone entry sign

Sursa foto: insidenanabreadshead.com

Yellowstone nu a fost de la început această vastă întindere protejată de 8983m². Pe vremuri, acest teritoriu fabulos era locul în care trăiau oamenii din epoca precolumbiană. Cu 11 000 de ani înaintea erei noastre, aceştia străbăteau deja cel mai cunoscut parc naţional din lume. Zăcămintele de obsidian i-au atras pe amerindieni spre pământurile din Yellowstone. Aceştia fabricau cu ajutorul acestei roci vulcanice tot felul de unelte.

yellowstone

Sursa foto: feelgrafix.com

Înainte de 1800, un lucru important pentru orice american era să plece în descoperirea Vestului, să se instaleze aici şi să facă în aşa fel încât să prospere. Yellowstone a fost descoperit în această perioadă şi a devenit unul din simbolurile de expansiune glorioasă a poporului din cele 13 Colonii. În zilele noastre, Yellowstone este un loc important de pelerinaj deoarece, încă din 1872, statutul de Parc Naţional l-a ridicat la rangul de emblemă.

 

Yellowstone este faimos şi pentru mărimea sa ieşită din comun. Numeroasele manifestări naturale inerente stau la originea şi identitatea acestui parc fabulos. Bazinul Morning Glory Pool este o sursă de apă caldă, multicolor ce a rezultat dintr-o formaţiune geologică unică. Această activitate vulcanică a favorizat cultura bacteriilor care au conferit apei o culoare turcoaz. La margine, culoarea este galbenă iar priveliştea este uimitoare.

Daisy Geyser erupting in Yellowstone National Park

Sursa foto: wikipedia.org

Această activitate vulcanică, pe un teritoriu atât de vast, dă naştere unor manifestări ce nu trebuie ratate sub nicio formă. Printre acestea amintim terasele de travertin din Mammoth Hot Springs ce afişează un peisaj lunar, vaporos şi celular. Datorită acestor activităţi telurice Yellowstone are al doilea cel mai mare gheizer din lume, gloriosul Old Faithful, activ la intervale regulate.

 

Yellowstone adăposteşte cea mai mare concentraţie de mamifere mici, numai puţin de 67 de mamifere trăind aici printre care urşii grizzly şi urşii negri. Peste 300 de specii de păsări. Datorită condiţiilor răcoroase şi activităţii glaciale, parcul Yellowstone adăposteşte un număr mic de reptile şi amfibieni.

River lower falls in Yellowstone

Sursa foto: google.com

Parcul Yellowstone reprezintă o atracţie interesantă pentru familiile cu copii şi nu numai. Turiştii au posibilitatea de a admira acest parc din maşină personală, fără să coboare sau să se oprească într-unul din locurile special amenajate pentru picnic, la marginea drumului. Parcul le pune la dispoziţie turiştilor mai activi, mii de kilometri de trasee.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"