etoro

Acestea sunt cele mai frumoase destinatii turistice din Romania, dupa parerea englezilor

Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Iată că România nu iese în evidenţă în ochii străinilor doar cu lucrurile rele. Jurnaliştii englezi de la The Guardian au făcut un fel de top cu cele mai frumoase destinaţii turistice din ţara noastră, alcătuită pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic. Aceştia spun despre România că este una dintre cele mai fascinante ţări din Europa.

Pe locul întâi în acest top se află complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, pe care englezii l-au descris ca fiind un loc cu istorie românească autentică. Următorul în top este oraşul Sibiu, cu biserica şi Podul Minciunilor, precum şi impresionantul muzeu Brukenthal.

The Guardian le recomandă cititorilor săi şi satele săseşti de pe Târnava Mare cu bisericile fortificate, Târgul de Crăciun din Sibiu, oraşul Sighişoara, Rezervaţia de urşi de la Zărneşti, satul Viscri din judeţul Braşov, care figurează pe lista patrimoniului UNESCO, staţiunea Valea Verde şi satul Cisnădioara din Sibiu.

În top mai este inclus Bucureştiul, unde un cititor a recomandat clubul Contele Dracula, dar şi Timişoara, pe care o descriu ca „mica Viena”, staţiunile de la Marea Neagra, precum şi Maramureşul, cu Cimitirul vesel şi Închisoarea Sighet.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

4 Comentarii to “Acestea sunt cele mai frumoase destinatii turistice din Romania, dupa parerea englezilor”

  1. Victor says:

    Acum de cand a aparut in topurile din strainatate, e la mare cautare si Cascada Bigar. Poti s-o treci si pe asta pe lista destinatiilor.

  2. Alex says:

    Cascada Bigar… unde e asta?

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"